Over mij

In een notendop

Ik ben Lisette. Ik ben getrouwd en moeder van 2 prachtige tienermeiden. Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, heb ik heel wat jaren met kinderen, jongeren en hun gezin gewerkt. Eind 2015 heb ik een kindercoachopleiding  afgerond. Ik heb voor deze specialisatie in de hulpverlening gekozen, omdat ik hulp wil verlenen aan het kind in zijn systeem, vanuit de vraag van het kind

In mijn element

Ik ben in mijn element als ik kinderen en ouders bewust zie worden van hun eigen (veer-) kracht en mogelijkheden en als zij die inzetten om te groeien, te verbinden en elkaar te ondersteunen. Ik werk oplossingsgericht zonder voorbij te gaan aan de impact die problemen op je kunnen hebben. Ik begeleid met enthousiasme, geduld en toewijding kinderen en hun ouders in dit boeiende proces. Mijn houding is open, transparant, mild, positief en ik heb een holistische en nuchtere kijk op het leven. Dit helpt om een veilige werkrelatie op te bouwen met het kind, ouders en belangrijke anderen. Hierdoor kunnen we effectief met elkaar aan de slag.  

In ontwikkeling

In mijn kindercoachstudie en stagetrajecten heb ik geleerd hoe ik goed kan luisteren naar de ander, hoe ik het kind kan ondersteunen om zijn eigen vraag helder te krijgen en passende oplossingen te vinden. Een waardevolle studie, niet in de laatste plaats voor mijn eigen ontwikkeling.  

Mijn opleiding, mijn ouderschap, mijn levens- en werkervaring en mijn vertrouwen in de kracht van kind en gezin, vormen de basis van mijn werk.
Wilt u meer weten over mijn professionele achtergrond, dan verwijs ik u graag door naar mijn LinkedIn pagina. Hier kunt u ook de trainingen en cursussen zien die ik volg voor bij- en nascholing.

  • Mijn HBO-opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik in Zwolle (Windesheim) gestart en heb ik in Ede (CHE) afgerond.
  • Mijn postHBO-opleiding tot kindercoach heb ik gevolgd bij BGL in Driebergen.
  • Mijn postHBO-opleiding tot specialist Psychosociale Ontwikkeling en Weerbaarheid (methode ‘Ho, tot hier en niet verder…!’) heb ik gevolgd bij Jooske Kool (stichting Uit eigen beweging) te Ulestraten.

https://nl.linkedin.com/in/lisette-chardon-vertegaal-baa3089a